MENU

 БДЖОЛИНИЙ ХЛІБ (ПЕРГА)

 

Бджоли приносять до вулика пилок і складають його у комірки стільника. Інші бджоли втрамбовують його своїми голівками та заливають медом. Унаслідок ферментації утворюється законсервований дивовижний продукт - перга, або “бджолиний хліб”, яким бджоли вигодовують своїх личинок. За три дні маса тіла однієї личинки, яка споживає цей "хліб", зростає у 1500 разів! Такої біологічної активності не має жоден продукт у світі. Ніхто, крім бджіл, не може створити умов для отримання такого продукту, тому штучної перги не існує.

Це дуже поживна білково-жиро-вітамінна їжа. Біологічно-активних сполук у перзі більше, ніж у квітковому пилку. Перга - найбагатше природне джерело вітамінів. У ній багато магнію, заліза, кальцію, калію. На відміну від фармацевтичних препаратів калію, які погано засвоюються організмом та обпікають  слизові оболонки, калій перги чудово сприймається організмом людини, бо спеціально підготований бджолами до корисної дії.

Перга підвищує імунітет, сприяє відновленню життєвих сил, помічна при колітах, хронічних запорах, проносах, гепатитах. У світі немає іншого натурального продукту, який міг би, як перга, цілковито нормалізувати травлення, ліквідувавши дисбактеріоз, який спричиняє хвороби кишкового тракту та алергію в дітей.

Допомагає при чоловічій та жіночій неплідності, аденомі простати, зниженні потенції, фіброміомах, мастопатії, кістозі. Вагітним корисно вживати пергу для підвищення імунітету та запобігання викидням і токсикозам.Перга швидко відновлює мозковий кровообіг після інсультів, черепно-мозкових травм. Із коми при інсультах хворі виходили вже на 2-й день,через 3 дні - сідали, а через тиждень - виходили на прогулянку, коли їм від першого дня давали під язик 1г перги 4-5 разів на день.

Перга запобігає недоумкуватості та послабленню пам”яті у людей похилого віку, ефективна при серцево-судинних захворюваннях, бо постачає серцевому м"язу необхідний для нього калій.

Вживають пергу невеликими дозами: від 1г (на кінчику чайної ложки) до 4г (чверть ложки) або по 1 чайній ложці, якщо перга змішана з медом, 1-3 рази на день, залежно від захворювання, за півгодини до їди (якщо потрібно знизити артеріальний тиск) або після їди. Пергу не слід запивати, бо вона втратить свою лікувальну дію. Її треба тримати в роті, розчиняючи слиною, як цукерку-льодяник.

uCoz