Пилок бджолиний (обніжжя) з весняних квіткових рослин купити
Вага: 25грам, 50 грам.
Дата збору: 2015 року
Ціна: 15 грн., 25 грн./упаковка
Відпускається у поліетиленовій упаковці
Пилок бджоли збирають на квіткових рослинах та використовують його для годування личинок. Квітковий пилок містить цінні харчові та біологічно активні речовини. До його складу входять білки, вуглеводи, ліпіди, нуклеїнові кислоти, зольні елементи, різні вітаміни та інші корисні речовини.
Бджолиний пилок сприяє стимуляції життєдіяльності систем організму, покращує пам'ять та імунітет.
Висушений квітковий пилок слід зберігати не більше 1 року. Зберігати пилок слід в харчовому посуді у темномі прохолодному місці при температурі 0-5 С. Вживати по 0,5-1 чайній ложці натщесерце 2 рази на день (бажано з медом)
Детальніше про властивості квіткового пилку
Пилок - безцінний дарунок Природи. Це грудочки енергії,у яких є майже все, що потрібно бджолам, а також людині для підтримання життя і здоров"я. Навіть можна було б повноцінно харчуватися самим лише пилком довший час. Жоден інший продукт не має такої кількості складників, що потрібні для розвитку і функціонування організму. У ньому є передусім повноцінний білок, всі амінокислоти, які людина повинна отримати з їжі, багато калію (котрий забезпечує нормальну роботу серцевого м"яза), залізо, мідь, кобальт, кальцій, фосфор, магній, цинк та ін. Завдяки високому вмісту рутину, який зміцнює стінки капілярів, пилок застосовують для профілактики серцево-судинних захворювань. У пилку є всі вітаміни (у пилку жовтої акації провітаміну А в 20 разів більше, ніж у моркві), фітогормони, активатори росту, бактерицидні речовини, природні антибіотики, ферменти, які нормалізують обмін речовин.
Завдяки багатому складу пилок-обніжжя виявляє різноманітну лікувальну дію: стимулює ріст і відновлення ушкоджень тканин організму, зокрема печінки, підвищує гемоглобін крові, знижує вміст холестерину, має антисклеротичні властивості, помагає при інфарктах, інсультах, гіпертонії, тахікардії, аритмії, ішемічній хворобі серця, стимулює імунну систему, покращує апетит, розумову і фізичну працездатність, позитивно впливає на жіночі статеві органи, посилює чоловічу статеву потенцію, помічний при захворюваннях простати, нирок, шлунка і кишок, нормалізує сон, сприяє загоєнню ран, допомагає при станах виснаження під час і після тяжких хворіб, корисний дітям і людям похилого віку як полівітамінний препарат, що запобігає виникненню анемії.
Пилок потрібно приймати при онкологічних захворюваннях, перед, під час і після променевої терапії - він зміцнює захисну систему організму і сприяє виведенню токсинів.
Вживають пилок по 1 чайній ложці 1-2 рази на день за півгодини перед їдою. Можна змолоти на порошок, але краще розжувати,деякий час потримавши його у роті, розчиняючи слиною. Не запивати водою!
!!! Передозування може спричинити алергію.
Квітковий пилок - продукт квіткових тичинок, що складаються з окремих дрібних зерен, покритих стійкою оболонкою, з неї виходить перга (бджолиний хліб).
У пилку містяться всі незамінні амінокислоти, білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мікроелементи, ферменти й інші корисні людині речовини.
Пилок ефективний як засіб лікування й профілактики багатьох захворювань, як біостимулятор, що справляє сприятливу дію на організм.
Пилок застосовується при лікуванні хронічних кишкових захворювань, ниркових ускладнень, впливає благотворно на ліпідний обмін у хворих на атеросклероз (1 ч. ложка 2 рази на день перед їдою протягом місяця).
Ефективне лікування пилком при адинамічній неврастенії, психічних ускладненнях на ґрунті хронічного алкоголізму, при хронічних гепатитах. Квітковий пилок вживають по 2 ст. ложки на день при лікуванні виразки шлунка і дванадцятипалої кишки.
Можна рекомендувати використання квіткового пилку для посилення раціону людям, які перехворіли, виснажені або зайняті важкою фізичною чи розумовою працею, для профілактики багатьох хвороб і як імуностимулюючий засіб (0,5-0,6 ч. ложки 2–З рази на день протягом 3-4 тижнів – дорослим, 0,3– 0,5 ч. ложки 2-3 рази на день – дітям).
При підготовці до операції пилок призначають протягом 2-3 тижнів до й після операції. Ослабленим хворим рекомендують проведення двохмісячних курсів прийому пилку з 10-денною перервою між ними.
Щоб полегшити процес перетравлювання пилка, потрібну дозу залити 50 мл кип’яченої води, настоювати 2-3 год, збовтувати. Вживати за 45 хв до їди.
Пилок за бажанням змішати з медом або цукровою пудрою (1:1) і вживати по 1 ч. ложці 2-3 рази на день.
При початкових стадіях гіпертонії пилок вживати по 0,5-1 ч. ложці 3 рази на день. Курс лікування – 3 тижні, можна повторити після 2-3-тижневої перерви.
Гарний ефект спостерігається при лікуванні гіпотонічних станів; вживання пилку й суміші пилку з медом позитивно впливає на ішемічну хворобу серця, на хронічні захворювання печінки (вживати 3-4 місяці, після 4-6-тижневого курсу зробити перерву на 2-3 тижні), жовчного міхура.
Квітковий пилок застосовують при виснаженні, недокрів’ї, атеросклерозі, для відновлення сил після важкої хвороби, при депресії, захворюваннях легенів, при виразковій хворобі шлунка. У поєднанні з медом пилок корисний при гепатитах, цирозі печінки, холециститах.